een vooruitblik

GRAPHIC DESIGN TRENDS 2019


Deze grafische trends worden hot in 2019.

Duotones en kleurverlopen, ook bekend als de dégradé

Deze trend is niet alleen uniek voor grafisch ontwerp, je vindt hem ook in webontwerp en logo-ontwerp. Deskundigen voorspellen dat de dégradés binnenkort meestal tweekleurig zullen zijn. Het ziet er behoorlijk interessant en boeiend uit.

Bold typos

In de afgelopen jaren hebben we veel gedurfde lettertypen gezien en zijn bold lettertypen de norm geworden. Dit vetgedrukte lettertype maakt het gemakkelijk om de tekst op feeds van sociale media en op mobile devices te lezen. Het straalt ook kracht, innovatie en individualiteit uit.

Het vetgedrukte lettertype is ook vaak de ondersteunende partner voor de andere ontwerpelementen.

Maar dit jaar wordt het vetgedrukte lettertype hét belangrijkste punt van veel grafische afbeeldingen. Vooral als je beeld maar een paar seconden heeft om de aandacht van de lezer te trekken.

Negatief

In 2019 zullen ontwerpers lettertypen combineren met negatieve ruimte, maar het is belangrijk om te onthouden dat je je boodschap niet opoffert om te experimenteren met lettertype-combinaties. Je woorden moeten gemakkelijk te lezen zijn en je ontwerp moet logisch zijn. 

Levendige kleuren

Levendige kleurencombinaties, evenals dromerige kleurovergangen, blijven trendy in 2019, alleen nóg levendiger. Omdat ze een futuristisch gevoel geven aan het algehele ontwerp, zal je je met deze paletten in een alternatief universum wanen.

Het gebruik van futuristische kleuren om betoverende ontwerpen te creëren, spreekt echt tot de verbeelding van de ontwerper en biedt veel ruimte voor improvisatie.

Realisme + 2D ontwerpelementen

Wist je dat tegenstellingen aantrekken? Grafisch ontwerpers hebben altijd compementaire trends gecombineerd en gemixt om de aandacht te trekken. Maar als het gaat om het creëren van iets dat echt innovatief en onverwacht is, experimenteren ontwerpers nu liever met een onconventionele mix van technieken, stijlen of in dit geval - dimensies. Real-life objecten in combinatie met volledig platte visuele elementen.