Voor wie gulzig is naar creativiteit

Fondazione Prada has it all


Wie geboeid is door kunst, architectuur, design en interior design kan hier zijn gading wel vinden. Alle disciplines onder één dak.

Niet alleen goud dat blinkt

Ik kreeg de tip van een local. We gingen initieel op de bar Luce af, op zoek naar een fancy breakfast plaats. Het interieur is een ontwerp van regisseur Wes Anderson met een eenvoudige maar passende huisstijl.

Maar Fondazione Prada is veel meer dan dat natuurlijk. Het is tentoonstellingsruimte, cinema en creatieve architectuur.

Het eerste gebouw helemaal in goud is The Haunted House, onderdeel van een voormalig distilleerderijcomplex dat dateert uit de jaren 1910, bevat een permanente installatie van Robert Gober en Louise Bourgeois.

Op het middenplein bevindt zich de cinema, waarvan de gevel voor meer dan de helft bezet is met spiegels. In de kelder is de permanente installatie Processo Grotesco van Thomas Demand. Een verbazingwekkende 'nabootsing' van een grot in 3D geprint karton die dient als basis voor een postkaartfoto. En de derde in rij is een toren van 6 verdiepingen hoog ontworpen door Rem Koolhaas, waar je de permanente 'ATLAS' tentoonstelling kan bezichtigen, met oa werken van Carla Accardi en Jeff Koons, Walter De Maria, Mona Hatoum en Edward Kienholz en Nancy Reddin Kienholz, Michael Heizer en Pino Pascali, William N. Copley en Damien Hirst, John Baldessari en Carsten Höller. 

Oog voor detail

Mijn oog viel natuurlijk op de huisstijl in bar Luce, vrij eenvoudig voor een bar met dergelijke allure, maar daarom niet minder goed. De keuze van de pasteltinten passen bij het interieur en geven het een jonge en frisse uitstraling.

De buitensignalisatie doorheen de site is subtiel en heel smaakvol met kleine witte neons. My kind of style. 

Dus wie Milaan bezoekt, neem zeker eens de metro of de Mobike en ga de sfeer in Fondazione Prada eens opsnuiven.