Home » Blog » Tijdloos design ten top
La nave

Tijdloos design ten top


Een bezoek aan de recente tentoonstelling van La Nave in IVAM, Valencia, was echt crazy. De identity designs uit de jaren tachtig die daar werden tentoongesteld waren werkelijk indrukwekkend. Ze leken nieuw - truly timeless.

La Nave was een groep ontwerpers die ontstond uit een fusie tussen twee studio's, Caps i Mans en Enebece (NBC). Deze diverse groep van elf professionals, variërend van industrieel en grafisch ontwerpers tot beeldend kunstenaars, architecten en landmeters, bestond uit getalenteerde individuen zoals Eduardo Albors, Paco Bascuñán, José Juan Belda, Carlos Bento, Lorenzo Company, Sandra Figuerola, Marisa Gallén, Luis González, Luis Lavernia, Nacho Lavernia en Daniel Nebot.

Wat opviel was de tijdloosheid van bijna álle ontwerpen. Mijn aandacht werd getrokken naar de brand identity designs die gerealiseerd werden voor tal van bedrijven in de autonome regio's van Spanje. Deze ontwerpen waren nodig om nieuwe politieke en sociale instellingen te voorzien van verfrissende imagos, en om oude instituten, belast met een grijze aura van de dictatuur, te moderniseren en hun prestige in Europa te herstellen.

In een wereld die voortdurend verandert, is het creëren van een tijdloze brand identity design een ware kunst. Bedrijven streven ernaar om een blijvende impact te maken, los van trends en voorbijgaande hypes. Het is de ultieme uiting van een duurzame en krachtige merkidentiteit. We nemen hier even de essentie van tijdloos brand identity design onder de loep en bekijken waarom het ook een waardevolle investering kan zijn voor uw bedrijf.

Wat is tijdloos brand identity design?

Tijdloos brand identity design gaat over het creëren van een visuele identiteit die de tand des tijds kan doorstaan. Het overstijgt modetrends en heeft een diepere betekenis die de kernwaarden en missie van een merk weerspiegelt. Het omvat elementen zoals het logo, kleurenpaletten, typografie, grafische elementen en andere visuele componenten die samen een herkenbaar merkimago vormen.

Waarom is het belangrijk?

Eeuwige relevantie: Tijdloos brand identity design is ontworpen om relevant te blijven, ongeacht veranderingen in de markt. Het vermijdt trends die snel komen en gaan en legt in plaats daarvan de nadruk op de fundamenten van het merk. Een tijdloos ontwerp veroudert niet en behoudt zijn kracht in de loop der tijd.

Consistente herkenbaarheid: Een sterk brand identity design zorgt voor consistente herkenbaarheid. Door een tijdloos ontwerp te creëren, bouwt een merk een visuele identiteit op die direct geassocieerd wordt met zijn naam, waarden en producten of diensten. Dit zorgt voor vertrouwen en loyaliteit bij het publiek.

Flexibiliteit en veelzijdigheid: Tijdloze ontwerpen kunnen zich aanpassen aan verschillende platforms en media, zowel online als offline. Ze zijn veelzijdig genoeg om te werken op websites, sociale media, drukwerk en andere kanalen. Een tijdloos design biedt ruimte voor groei en evolutie zonder de consistentie van het merk in gevaar te brengen.

Kostenbesparend: Door te investeren in tijdloos brand identity design vermijdt een bedrijf de noodzaak om voortdurend het ontwerp te veranderen op basis van nieuwe trends. Het creëren van een sterk merkimago vanaf het begin bespaart geld op de lange termijn en minimaliseert de noodzaak van frequente rebranding.

Hoe creëer je tijdloos brand identity design?

Begrijp je merkidentiteit: Een diepgaand begrip van je merkwaarden, doelgroep en positionering is essentieel. Dit helpt bij het creëren van een visueel ontwerp dat de juiste boodschap overbrengt en resoneert met je publiek op een dieper niveau.

Minimalisme en eenvoud: Een tijdloos ontwerp is vaak eenvoudig en minimalistisch. Vermijd overmatige complexiteit en houd het ontwerp helder.

Voorbeeld:

Hierbij het voorbeeld van de EMT (openbaar vervoer) dat nog steeds actueel is. Aan de toepassing op de personenwagen kan je 'de leeftijd' van het ontwerp zien.

Wil jij ook een tijdloze branding?

Then let's talk